2014. április 5., szombat

találkozó :-)





Fiatalságunk évei messze szálltak, de tegnap azonban olyanok voltunk és úgy emlékeztünk mintha csak tegnap lett volna.
Úgy nevettünk, derültünk, olykor bosszankodtunk egy egy feltörő esemény kapcsán mint akkor 40- 50 évvel ezelőtt.
Fantasztikus volt látni az ismerős arcokat. És persze a barátokat akik közé 50 évvel ezelőtt megilletődött gyerekként óvatosan és félénken léptem be a Ferencváros régi fa lelátója alatti atléták öltözőjébe. Pedig előtte egy másik folyosón lévő öltözőben már nem keveset időztem.  Akkor még eszembe sem jutott hogy
Olimpiát is megjárt és a sportot szerető fantasztikus baráti társaság tagja lehetek.
Hazafelé a vonaton egy volt sport társammal barátommal utaztam. A vonaton utaztak a korábban befejeződött Újpest mérkőzés szurkolói.
Ledöbbentünk mennyire másak voltunk mi régen, pedig ha valaki fanatikus volt a sport iránt vagy az egyesülete iránt, mi aztán azok voltunk,nekünk mégsem jutott eszünkbe hogy törjünk zúzzunk netán a másik egyesület szurkolóit pocskondiázzuk.

Mi akkoriban inkább arra törekedtünk - eh mit törekedtünk, valahogy jött magától hogy más egyesületek sportolóival szurkolóival
jó viszonyban voltunk.
Persze nem igazán erre szerettem volna kitérni írásomban. Sokkal inkább arra,  jó volt látni hogy egyesületre tekintet nélkül jöttek el volt sport társak barátok még hazánkon túlról is.

Sajnos a létszám lassan csökken hiszen nemrég veszítettünk el egy sport társat - barátot.Ő már
Új csapatot erősít az égiek közt!
Nyugodjék békében!

Nekem még az is megadatik ilyenkor hogy olyan régi sport társsal  találkozom akivel nem csak a sport kötött össze hanem a munkánk, szakmánk is.
Ennek kapcsán hogy megtalálták a kapcsolat felvétel lehetőségét idén május 1-én részt veszek az ötvösök találkozóján. Eszünkbe jutott milyen volt a munka befejezése után egy egy kollégával átvonulni a Fradi pályára, edzésre mások sanda  vagy nem ritkán buzdító szavakkal kísért tekintetétől kísérve.
Jó volt emlékezni az utazásainkra, edző táborozásokra az ott átélt kalandokra. A téli felkészülések után amikor túl voltunk a kemény de hangulatos kondi termi edzés, szabadság hegyi esőbenhóbanfagyban futás és a Rudas fürdőben Popi bácsi gyúrásán,  mennyire vártuk az első idény nyitó mezei futó versenyeket Csepelen a Szabad kikötőben vagy később a Lóverseny pályán.

Szóval szép nap volt! Soha jobbat! :-)
Köszönet a szervezőknek akik minden évben a tavasz és az ősz első péntekén megszervezik a találkozót!

Jó volt veletek! :-)