2014. április 22., kedd

Még hogy....




Sose bánts senkit, mert azzal a hatalmába kerülhetsz. Óvakodj attól, hogy megsérts bárkit is, mert akire haragszol, annak ezáltal hosszú időre a hatalmába kerülsz. Ha igazságtalanságot követsz el vele szemben, s ezzel alárendelt viszonyba lépsz, nem elég, hogy a sérelemmel, amelyet neked okozott, kéretlenül is adósa lettél, ráadásul növelted is adóságaid számát azzal, hogy gyorsan vissza akarod adni a kölcsönt.
Az igazságtalanságot nem lehet törleszteni. A törlesztéssel csak növelni lehet.
Be kell látnunk, hogy sosem tudhatjuk pontosan, a másikat mi kényszeríttette arra, hogy fájdalmat vagy kárt okozzon.
Aki nem áll bosszút, szabad marad..
Ha bántanak, ess gondolkodóba. Támadód valójában szívességet tett azzal, hogy beléd mart. Kiváltottad ellenszenvét, netán dühét is lényednek valamelyik vonatkozásával, melyet
ezek szerint nem tartasz kézben eléggé, különben nem sértenél vele mást. Másrészt az, hogy támadó indulatot váltasz ki belőle, áldozatos érzékenységének bizonyítéka. Reagál rád.
Voltaképpen hálásnak kellene lenned érte, hogy tükröt tart eléd.
Ellenséged nélkül semmire sem mennél. Ő miattad hibázik: kárt okoz magának, bánt egy másik embert, holott az semmire sem jó, legfeljebb arra, hogy annak révén, amivel bántani akart, te megtudj valamit magadról, amit e lecke nélkül nem vehetnél észe.
Nem az ő hitványsága érdekes, hanem amit általa te önmagadról megtapasztalsz. Neki ezt persze nem kell mondanod. Úgysem értené.
De a felkínált bilincset ne fogadd el: ne ítélkezz, ne mérkőzz!
Gondolkozz. Maradj szabad. Ennél nagyobb győzelem nincs.



Nincsenek megjegyzések: