2014. május 11., vasárnap


Az Eurovíziós dalfesztivál kapcsán....



"Puzsér iszonyúan kiakadt a szakállas nőre! Ez a véleménye!

    2014.05.11.
    -
    Facebook

Kemény kritikát fogalmazott meg az Eurovíziós Dalfesztivál győztes produkciójával kapcsolatban. Nem a győztessel van igazából baja, csak azzal, hogy bohócot csináltak belőle.

Sokak szerint a PR menedzsere javaslatára megtartott borostája juttatta győzelemre Conchita Wurst-ot, aki vállaltan transzneműként indult az Eurovíziós Dalfesztiválon. Puzsér Róbert szerint azonban ez az egész csak egy rossz vicc volt. Véleményét saját Facebook oldalán osztotta meg.

„Ez a semmiből előrántott kreatúra azt hazudja a színpadon, hogy nem létezik szexus, hogy nincsenek nemek. Félférfi-félnő nincsen. Thomas Neuwirth nagyestélyiben a színpadra lép, hogy valami félmilliárd ember előtt előadjon egy szar popslágert. Azt állítja, hogy Conchita Wurstnak hívják, és popdíva.” – kezdte a kritikát Puzsér.

A magyar megmondóember igazából azon akadt ki, hogy az énekes nemiségét állították a produkció középpontjába. „A képernyő innenső oldaláról nem látni, vajon tudatában van-e annak, hogy szakállal szegélyezett rúzsos ajkával épp transzneműek tízezreit köpi pofán. Tudja-e, milyen nyomorúságos vásári mutatványt fabrikál egy létező szexuális zavarból, és teszi nevetségessé mindazt, amit a világ kulturáltabb fele szabad identitásválasztásról gondol. A szakállas nő egy gyalázatos provokáció, egy förtelmes vicc, egy mocskos hazugság. Egy gátlástalan producer - ahelyett, hogy túlcsorduló kreativitásától vezetve vászonra festette volna az eszébe ötlő bizarr alakot - fogott egy élő embert, szétszaggatta az identitását, és a helyére baszott egy hitvány és aljas szórakoztató showelemet.” – bukott ki a kritikusból véleménye."

 Az én véleményem is nagyon hasonló!

Amúgy csak azért hoztam elő ezt a témát mert ma egy blogon néhány névvel elhangzott hozzászólás közt 
néhány névtelen hozzászólás is íródott.
Nos ez az ami kiakasztott! 

Miért nem meri vállalni valaki a nevét ilyen esetben?

A nagy megmondó! Mert ő aztán tudja a tutit!

Miért baj az hogy valakinek más a véleménye? 

Miért maradi vagy prűd az aki ezt az "undormányt" nem tudja - nem akarja elfogadni így - vagy - úgy?!

És hogy ne ragozzam tovább a magam részéről meg se néztem az osztrák előadását! - igaz hallgattam!
Csendben jegyzem meg szerintem minimum 3 szám ezerszer jobb volt nála!

Nem értem miért is kell ezt ráerőltetni az emberekre.

Igazat adok Júliának - és Elnézést hogy ide rakom amit írt! De így érthető a füstölgésem! :-)
"Túl a szabad.."
"akaraton, 
valami veszélyes vizekre merészkedik az ember, ha még egyáltalán az , és feszíti-feszíti  a húrt, míg most már félő, hogy elpattan. Hogy mi a nagyobb bűn, erről nem beszélhetünk, mert kategóriák-ha jól tudom- nincsenek. S mégis, van, hogy dolgok tényleg az egekbe kiáltanak.

És a tömeg, aki ujjongva emeli magasra a szakállas nőt. Mi van a lelkében? Meddig dacol, és keresi az elképzelhetetlent, csak azért, mert ő a tömeg s ereje van....

Óvakodtam hozzászólni mindig , amikor a másságról írtak, vitáztak, gondoltam, csatázzatok csak, reménykedve a józan ész diadalában. Most annyira összezavarodtam, hogy képernyőre vetem bánatomat: nem, nem ilyennek kellene lennie  a világnak.

Mindazáltal azt is tudom, én magam is sokszor szégyenfoltja vagyok minden normalitásommal együtt.
 Mégis, mégis, mi lesz ennek a vége....

Igazából csak azt akartam írni, hogy minden elrettentő példa , minden nehézség tanít.
Még jobban kapaszkodni a jóhoz."

 http://feleletvilagomnak.blogspot.hu/

De legyen itt még két vélemény amivel mélységesen egyetértek, legyek "prűd" vagy akár "maradi"
Egy hozzászóló;
" Az hogy ez nekem vagy másnak nem váltotta ki a tetszését, bocsásson már meg a világ, de én nem neveznék azért másokat prűdnek."

 És egy cikk amit ma olvastam;
" Freddy Mercury forog a sírjában

Szőnyi Szilárd

Freddy, Elton, Jimmy, Neil és megannyi művésztársaik, minden extravaganciájuk ellenére, ezerszer többet tettek a homoszexualitás elfogadásáért, mint ez a szerencsétlen osztrák.” Szőnyi Szilárd írása
hirdetés


Elton John is homoszexuális. Freddy Mercury is az volt. Nem beszélve Jimmy Somerville-ről a Bronski Beatből, a Pet Shop Boys Neil Tennantjéről vagy George Michaelről. Mégis, egy világ választja el őket az Eurovíziós Dalfesztiválon győztes szakállas nőnek maszkírozott lénytől.

Ők ugyanis önmagukban is valakik. A fél világ – köztük a melegektől egyébként idegenkedők is – istenáldotta tehetségük, kivételes zenéjük miatt rajong értük, és nem mondjuk azért, mert nyaktól felfelé nem epilálnak.

Mert ugyan Conchita Wurst tucatdala bejutott volna-e akár csak az első tízbe, ha nem egy önmagából kivetkőzött hímnős énekli? Naná, hogy nem. Diadalát az osztrák versenyző ezért a legkevésbé a tehetségének, de még csak nem is a most Európa-szerte ünnepelt toleranciának köszönheti. Sokkal inkább annak a produceri döntésnek, mely egy szexuális zavarból színpadi showelemet farag, meg persze azon szavazók százezreinek, akik – gondolom, inkább brahiból, semmint valódi műélvezetből – vevők erre a gusztustalanságra.

Freddy, Elton, Jimmy, Neil és megannyi művésztársaik, minden extravaganciájuk ellenére, ezerszer többet tettek a homoszexualitás elfogadásáért, mint ez a szerencsétlen osztrák. Ha a politikai korrektségbe immár teljesen belehülyült európai véleményformálók ezt belátnák, akkor őnagyságát nem hívnák be komoly tévéműsorokba művészi ars poeticájáról faggatni, és – Heinz Fischer osztrák államelnökhöz hasonlóan – nem törnék össze kezüket-lábukat, hogy fényképezkedjenek vele. Hanem mélységesen szégyellnék magukat, és meghagynák ott, ahova való: egy kétes hírű melegbárban."

Az ember igazából azon akadt ki, hogy az énekes nemiségét állították a produkció középpontjába. „A képernyő innenső oldaláról nem látni, vajon tudatában van-e annak, hogy szakállal szegélyezett rúzsos ajkával épp transzneműek tízezreit köpi pofán. Tudja-e, milyen nyomorúságos vásári mutatványt fabrikál egy létező szexuális zavarból, és teszi nevetségessé mindazt, amit a világ kulturáltabb fele szabad identitásválasztásról gondol. A szakállas nő egy gyalázatos provokáció, egy förtelmes vicc, egy mocskos hazugság. Egy gátlástalan producer - ahelyett, hogy túlcsorduló kreativitásától vezetve vászonra festette volna az eszébe ötlő bizarr alakot - fogott egy élő embert, szétszaggatta az identitását, és a helyére baszott egy hitvány és aljas szórakoztató showelemet.” – bukott ki a kritikusból véleménye."




Nincsenek megjegyzések: