2015. december 1., kedd

csak sorban



A farm ahol időnként szükség van a munkámra, remekül érzem magam. Reggel hétkor érek a farmra. És milyen érdekes az állat. Engem még nem lát, de  ahogy meghallja a gördülő kapu hangját el kezd  bőgni. Mert hogy egy bikáról van szó! Nap mint nap ő az első akihez megyek és viszem neki az őrölt takarmányt.  Majd engedek neki vizet. innentől kezdve 11 óráig a hangját nem hallani egészen addig amíg el nem jön az ideje hogy megkapja a szokásos széna adagját.  Bírom a fejét! Ha bemegyek hozzá a karámba - mert hogy az ő területén is ha van eső akkor szép számmal találok gombát. Olyankor jön utánam és kísér bár merre menjek s ha megállok ő is megáll. :-)









ha rendeztem őt akkor következnek a lámák. Ha megyek a karám felé és netán épp akkor nem várnak a karám ajtajánál. Elég csak megkocogtatnom a vödör oldalát! Lélek szakadva rohannak felém. Nem győzöm elhessegetni a fejüket  hogy várjanak egy pillanatot amíg beöntöm a takarmányt az etetőjükbe. Jó indulatú állatok de szeretnek köpködni ha valami nem tetszik amit a másik csinál. Ilyenkor jobb távol lenni tőlük! :-)





 Gyülekező! Kajára várva. :-)




 Mindig ő az első! Az egyik csikó anyja!



 Ha vége az evésnek, azonnal irány a legelő!



 Az ő birodalmuk.

   
Egészen a legfelül látható fákig tart.

Itt előtérben éppen a három csikó. Sajnos őket közben már elvitték. Mit mondjak. Ketten a farm tulajdonos fiával leizzadtunk mire be fogtuk őket! A másfél méter magas etetőt átugrani  meg se kottyant nekik. :-)







 Három csikó a boxban , szállításra várva.



A farm fentről a lámák helyéről.


Folyt köv.


2 megjegyzés:

Katici írta...

Nahát! Még lámák is vannak? Nagyon klassz hely :)
Azért az jó érzés, ha van egy hely, ahol időnként szükség van a munkánkra. Nem? Az állatok feltétel nélküli szeretete pedig terápia :) Azt nem mondom, hogy pótolja az emberi kapcsolatokat, de tud adni valami kis pluszt.

N.R. írta...


Valóban nem. De ez legalább működik mindig. Őszintén.