2014. augusztus 23., szombat

mennyit ér 1 év




Lassan ismét eltelik egy év. Érzem a szabadban töltött óráimnak köszönhetően, este és leginkább hajnalban hogy hűvös van, mi több néha már a leheletem is látom.
És egyszer csak arra leszek figyelmes hogy az erdő valami egész más hangokat hallat. Hamarosan itt a szarvasbőgés. Alig várom.
Viszont most már biztos hogy határidőre nem lesz kész a Kisvasút.  Az időjárás megtréfált minket. Mondhatná valaki - de szerintem túl későn fogtak hozzá! (magyar módi) Mondhatnám kapkodva fejetlenül!. És most 29.-én átadás! Hm... ünnepelni nem fogunk az már tuti biztos.
De azért reménykedem hogy hamarosan csak elkészülünk.

"Hogy megértsd, mennyit ér 1 év, kérdezd meg a diákot, akinek ismételnie kell. Hogy megértsd, mennyit ér 1 hónap, kérdezd meg az anyát, aki koraszülöttet hozott a világra. Hogy megértsd, mennyit ér 1 hét, kérdezd meg a hetilap szerkesztőjét. Hogy megértsd, mennyit ér 1 óra, kérdezd meg a szerelmest, aki a találkozóra vár. Hogy megértsd, mennyit ér 1 perc, kérdezd meg az utast, aki lekéste a vonatot. Hogy megértsd, mennyit ér 1 másodperc, kérdezd meg az autóst, aki nem tudta elkerülni a balesetet. Hogy megértsd, mennyit ér 1 tizedmásodperc, kérdezd meg a sportolót, aki csak ezüstérmet nyert az Olimpián. Minden pillanat kincs, ami a tied. És becsüld meg jobban, mert megoszthatod valakivel, akivel tökéletesen eltöltheted. És emlékezz, hogy az idő senkire sem vár.."


 gomba, gomba sárga gomba. :-D



 Ufók is leszálltak. Leszállópályát tévesztettek vagy nekik az is jó volt! :-)



 Persze van ami már alakul.



 Sár, sár, sár. :-(



 Zöld hátú galambgomba. Jó hogy ott hagyták őket. Gondolom senki nem merte felszedni őket.



 Szegények még mindig a sorsukra várnak. Kár hogy maguktól nem tudnak a helyükre kerülni.

 
 Csoda szép húszcentis tinóru.


Hm..és működik! :-D  - na gyerünk.



6 megjegyzés:

pipulka írta...

Én is várom a szarvasbőgést!

Az építkezésnek meg az időjárás sem kedvezett túlságosan. Egyszer elkészül, ne búsulj!

Katici írta...

Nálunk 21.-e volt a határidő, de nem lett kész az intézményfelújítás. Most szombat-, vasár- és ünnepnap, reggeltől estig gőzerővel dolgoznak. Tegnap este 7-kor még folyt a kopácsolás.
Jaj, de várom a végét!
Hű, tényleg, hamarosan itt a szarvasbőgés ideje. De jó is volt hallgatni 2 éve! :))

N.R. írta...

Pipulka! Egyszer biztos elkészül. bízom benne.

N.R. írta...

Katici! Hát a ti helyzetetek az más! Ott közvetlenül érinti a gyerekeket és a gondozóikat is. Nálunk ha igaz! - Kíváncsi leszek de elvileg kötbért kéne fizetni a vállalkozónak. Te jó ég már két éve? Hihetetlen hogy oly régen volt!
Ismételni kéne.

Balogh Tibor írta...

Azt az UFO-t gyerekeknek küldték?:-)))

No akkor hajrá a vállalkozónak!
A pályázatok elbírálása, a közbeszerzési eljárás lebonyolítása komplikálja az ilyen beruházások időre történő elkészítését. Feltételezésekbe ezért nem is merülnék, mert az ilyen munkákat még az építési napló vezetésével is bizonylatolni kell. Így csak olyan ember kezdjen hasonló léptékű feladatokba, aki mindezzel képbe is van és a bürokrácia útvesztőibe kiismeri magát.

A gólyák innen is útra keltek. Láttam őket 20-án Wulkaprodersdof állomásának világító lámpatestein gyülekezni. Másnap pedig egy tisztáson üzekedő őzeket pillantottam meg várakozás közben. A természetben ezért is minden olyan nagyszerű. :-)

N.R. írta...


Biztos már készülünk a mikulásnapra! :-)))
Szerencsés pillanat, de jó időben jó helyen voltál hiszen július vége, augusztus eleje az őzek üzekedésének az ideje. :-)
Hát én nem tudom hogy ez a vállalkozó mit tud vagy mit nem, de ha így is működik az uniós pályázat akkor az vicc.